bol.com heeft vandaag in Antwerpen een partnerkantoor geopend. Met het kantoor in het Post X-kantorencomplex in Berchem positioneert het Nederlandse internetplatform zich heel nadrukkelijk op de Belgische markt.

CEO Huub Vermeulen maakte er nooit een geheim van dat hij toenadering zocht tot Belgische bedrijven en winkeliers die hun producten op hun platform wilden aanbieden. Vanaf vandaag maakt bol.com, zoals we al aankondigden in januari, die intentie ook duidelijk met een partnerkantoor, dat een ontmoetingsplek moet worden voor de huidige en toekomstige partners van het online verkoopplatform. Ze kunnen er elkaar treffen, advies uitwisselen, netwerken en samenwerkingen starten en dagelijks te rade gaan bij de bol.com-medewerkers. Bedoeling is ook nieuwe klanten aan te spreken en te begeleiden bij het verkopen via bol.com. 

bol.com stelde in 2012 de winkel open voor partners. Sinds 2014 kunnen ook Belgische handelaars en webshops hun assortiment verkopen via het platform. Vandaag zijn er 20.000 Belgische en Nederlandse winkeliers en bedrijven aanwezig op de site. De partners variëren van winkeliers die hun online activiteiten (deels) uitbesteden tot partners die uitsluitend verkopen om zo hun afzetmarkt te vergroten. Daarnaast hebben ze ook de gelegenheid om hun assortiment beschikbaar te maken in het fulfilmentcenter van bol.com. Zo kunnen partners profiteren van het bol.com-distributienetwerk en kunnen ze klanten elke gewenste bezorgoptie bieden. bol.com verzorgt in dat geval de verwerking, verpakking en verzending, maar ook de afterservice voor de partner.