Gezondheid, duurzaamheid en biologisch zijn de grootste trends binnen de siropen en sappen. Bovendien speelt ook innovatie een belangrijke rol. Een overzicht van de categorie.

D-drinks heeft tijdens corona zeker niet stilgezeten. De consument kon dan wel niet uitgaan maar bleef op zoek naar originele, lekkere en gezonde proposities, ziet Charlotte Vandeputte: “Met onze Holyshot bieden we functionele shots aan die je helpen je immuunsysteem op peil te houden, zuiverend werken of je een energieboost geven. Hiervoor worden natuurlijke en bio-ingrediënten gebruikt zoals gember, guarana, citroen… maar zonder toegevoegde suikers. Aan het bestaande 60ml-gamma werd een derde variant toegevoegd: biologische Maté-thee met guarana. Deze laatste bevat van nature een hoog cafeïnegehalte en is ideaal om als energieshot je dag mee te starten of je een boost te geven tijdens een middagdipje. Ook zijn de smaken Ginger/Lemon en Ginger/Turmeric/Pineapple vanaf nu verkrijgbaar in 750ml glazen flessen, goed voor ongeveer 12 dagelijkse shots. Daarnaast willen we met onze innovatie SQWZ een verfrissend alternatief aanbieden voor de suikerhoudende en calorierijke frisdranken maar wel die smaaksensatie garanderen – verkrijgbaar in drie smaken: citroen/gember, perzik en rabarber.”

Op de grens tussen water, frisdrank en siropen vinden we SodaStream terug. In november 2021 lanceerde men daar een volledig nieuw productportfolio, met drie nieuwe machines; Terra, Art en Duo, met de SodaStream Art-machine als hero-model met de gepatenteerde Quick Connect Cilinder-technologie, waarmee de koolzuurcilinder met slechts één eenvoudige klik in het bruiswatertoestel kan worden geplaatst. En de drankjes zelf? “In Belgie zien we een toenemende behoefte naar gezonde en duurzame producten”, zegt Nadia Imfurayacu. De hoeveelheid suiker die een product bevat is hierin belangrijk, maar ook de aanwezigheid van kunstmatige toegevoegde stoffen. “Op het gebied van duurzaamheid zien we dat consumenten het steeds belangrijker vinden dat verpakkingen van de producten die zij kopen recycleerbaar zijn. Daarnaast zien we dat de vraag naar biologische producten steeds groter wordt.” Om hierop in te spelen lanceert SodaStream in mei vier nieuwe biosmaken: Klassieke Limonade, Sinaasappel, Frisse Appel en Zwarte Bes. Deze biologische siropen bevatten 50% minder suiker, bevatten geen kunstmatige toegevoegde stoffen en hebben een verpakking van >75% gerecycleerd glas. Daarnaast zijn ze perfect om extra variatie te bieden aan de consument door ze te mixen tot een mocktail of cocktail.

Wim De Mont

Gondola Magazine

Dit artikel komt uit de april editie van Gondola Magazine. Benieuwd naar andere artikels? Neem dan snel een abonnement!

Klik hier!
Gondola Magazine