Op woensdag 29 januari opent de allereerste Bio-Planet van Wallonië de deuren in Nijvel. Het is de 11de winkel van deze keten in België. Op termijn wil de keten een 30-tal winkels over het hele land hebben.

Er was volgens Colruyt-dochter Bio-Planet al langer vraag naar een winkel in Wallonië, en die komt er nu in Nijvel. Door de overname van de O’Cool-winkel op de Naamsesteenweg kreeg de biosupermarkt snel alle nodige vergunningen. 

De nieuwe winkel in Nijvel telt 16 medewerkers: 11 in de winkel en 5 aan de bedieningstoog. De supermarkt is 550 m² groot en biedt een ruim assortiment van bio- en ecoproducten: van brood over pasta’s en dranken, tot schoonmaakproducten. De versmarkt biedt een grote keuze aan seizoengroenten en -fruit, voorverpakte kazen, zuivel, slaatjes, broodbeleg en bereide gerechten. In de bedieningstoog zijn kazen, veggielekkernijen, vlees en charcuterie beschikbaar.

Bio-Planet ziet de interesse in biologische en ecologische producten jaar na jaar stijgen. "Vandaag denken mensen meer na over waar ze hun geld aan willen uitgeven. Ze vinden het belangrijk om lekker te eten en ze willen weten wat ze eten. Bio is dan een logische keuze”, zegt Chris Van Wettere, algemeen directeur bij Bio-Planet.