In 2013 al werd de eerste steak ter wereld volledig in een laboratorium gemaakt. Goed nieuws voor wie hem graag eens zou willen uitproberen, want over vijf jaar zou hij al op de markt kunnen komen.

Het Nederlandse onderzoeksteam dat er twee jaar geleden in slaagde een volledig in het laboratorium gemaakte steak te vervaardigen, beweerde toen dat het nog minstens twintig jaar zou duren eer de steak op de markt zou komen. Toen moest het stuk vlees volgens hen maar liefst twintig jaar getest worden. Vandaag verklaren diezelfde wetenschappers dat het nog maar vijf jaar zou duren vooraleer het stuk vlees gecommercialiseerd kan worden.

Wetenschappers van de universiteit van Maastricht stichtten het bedrijf Mosa Meat, met als missie de in vitro steak op punt te stellen en deze te introduceren in de massaproductie. Het prijskaartje dat aan deze eerste steak vasthing bedroeg maar liefst 250.000 euro. Door de productie op te drijven hoopt het bedrijf de prijs te kunnen drukken tot 20 euro per kilo.