In navolging van Antwerpen, wil ook de stad Brussel heel het jaar door zondagsopeningen in het stadscentrum. Binnenkort zal dat ook mogelijk zijn, want de Brusselse regering heeft het licht op groen gezet om het centrum te erkennen als toeristische zone. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Begin februari al formuleerde de Brusselse gemeenteraad een vraag aan de federale regering voor de erkenning van de Brusselse vijfhoek als toeristische zone. Met die erkenning is het toegelaten voor handelaars in het centrum om 7 dagen op 7 open te doen. Maar ook de Brusselse regering heeft hier sinds de zesde staatshervorming een zegje in en zou volgens Het Laatste Nieuws alvast een positief advies geven. Hele het jaar door zondagshoppen in Brussel komt zo een hele stap dichterbij. 

Eerder deze week raakte al bekend dat de handelszaken in de vijfhoek op zondag 24 mei alvast open zullen zijn ter gelegenheid van de 20ste editie van de Brussels Jazz Marathon. Ook de winkels in de Nieuwstraat, die normaal enkel op de eerste zondag van de maand hun deuren mogen openen, zullen open zijn.