Een Carrefour-supermarkt van 1000m2 zou binnenkort zijn deuren openen in de voetgangerszone van het centrum van Brussel, zo berichtten verschillende media deze ochtend. Bij Carrefour is men evenwel  iets voorzichtiger.

De nieuwe vestiging zou er komen op de Kiekenmarkt, in de vroegere Sint-Honoré-galerij, vlakbij de AD Delhaize Anspach, het drukstbezochte verkooppunt van de groep ten lande. De winkel zou een verkoopoppervlakte van 1000m2 tellen met een gelijkvloers en een mezzanine en zou zich richten op de bewoners van het centrum van de stad maar ook en vooral mikken op de toeristen.

Sadik Ouriaghli, de franchisenemer die volgens La Dernière Heure het nieuwe verkooppunt gaat uitbaten, runt al twee Carrefour express in het centrum van de hoofdstad, gelegen op de Anspachlaan en de Boterstraat. De handelaar is volgens de krant zeer enthousiast. “Carrefour zou nooit zoveel fondsen investeren als men er daar niet van overtuigd zou zijn dat dit project gaat slagen”. Hij vertelt in hetzelfde artikel dat zijn winkel op de Anspachlaan “fantastisch draait sinds de invoering van de voetgangerszone.”

Het vel van de beer?

Een zekere voorzichtigheid is echter geboden. Dat de winkel inderdaad in juni zou opengaan lijkt zeer ambitieus. Bij Carrefour laat men ons weten dat enkele vergunningen nog hangende zijn. En… dat er officieel nog geen contract is met een franchisenemer.