Nog geen week na de opening van zijn eerste winkel in Evere, zet Bike Republic zijn expansietocht verder met twee nieuwe overnames. Deze keer zijn de CycloM-winkels in Ninove en Aalst aan de beurt.

Vorige week kondigde fietsenketen Bike Republic nog met veel toeters en bellen zijn eerste winkel in Brussel aan. Die had het verkregen dankzij de overname van IMP Bike in Evere. Maar daar stopt de overnametocht niet. Nu maakt de fietsenketen namelijk bekend dat het vanaf 1 september de CycloM-winkels in Ninove en Aalst overneemt. “Het klinkt tegenstrijdig, maar het is net de enorme populariteit van fietsen die heel wat kleinere fietsenzaken in woelig water laat terechtkomen", vertelt Wim Teerlynck, algemeen directeur bij Bike Republic. "De coronapandemie zorgde voor enorm lange levertermijnen en tekorten bij bepaalde leveranciers. En nu ook de brandstofprijzen torenhoog zijn, gaan mensen bewuster nadenken over hun mobiliteit. We zien de vraag naar elektrische fietsen dus niet meteen dalen en daarom worden schaalvergroting en de uitbreiding van de eigen voorraden steeds belangrijker." Zowel het personeel als het assortiment worden behouden, al is het op termijn wel de bedoeling dat het assortiment wordt uitgebreid met elektrische fietsen en speed-pedelecs van verschillende merken. In de twee nieuwe vestigingen zijn ook bedrijven en kmo's welkom om bedrijfsfietsen aan te kopen of te leasen, benadrukt de fietsenketen. Daarbij wordt ook een fietsplan om maat van elk bedrijf voorzien. 

Bike Republic heeft trouwens grootse plannen voor ons land. “Het is onze ambitie om de komende jaren ons winkelpark uit te breiden naar 60 winkels in Vlaanderen, Brussel en Wallonië", besluit Wim Teerlynck. "Onderzoek heeft aangetoond dat klanten bereid zijn om gemiddeld tot 20 minuten te rijden naar een goede fietsenwinkel. We streven daarom naar een dekking die het iedereen mogelijk maakt om binnen die tijdspanne in een Bike Republic-winkel te staan.”