De Nederlandse supermarkt Deen Beverwijk gaat wel heel ludiek om met lege ruimte in de rekken. Zo liggen chocoladerepen sinds kort naast tampons en maandverband. Die gekke combinatie zet heel Nederland op zijn kop.

Uitbater Danny Sijm van supermarkt Deen Beverwijk had nog enkele plaatsen over op het schap van de ‘dameshygiëne'. De perfecte gelegenheid om het rek aan te vullen met producten die vrouwen het meest nodig hebben tijdens hun menstruatie: chocolade, klinkt het. “Waarom niet?”, reageert Sijm in het Noord-Hollands Dagblad.

De ludieke actie kon meteen op heel wat media-aandacht rekenen. Niet alleen landelijke media zoals Linda.TV en De Telegraaf maar ook Libelle.nl berichtten over deze toch wel vreemde combinatie. Libelle.nl ging zelfs nog een stapje verder en koppelde zelfs een wetenschappelijke uitleg aan heel het verhaal: “Een geinig gezicht, zo tussen de tampons en het maandverband. Maar ook écht praktisch. Veel vrouwen hebben nu eenmaal extra zin in chocola als ze ongesteld zijn. Dit komt door de disbalans van onze hormonen als we menstrueren, waardoor we meer trek krijgen in eten met meer koolhydraten en magnesium, zoals chocolade."

Hoewel het op het eerste zicht wat vreemd oogt, wordt de ludieke actie wel gesmaakt door de klanten. “We hebben alleen nog maar positieve reacties gehad. Daarom blijft de chocolade voorlopig liggen”, vertelt Sijm aan het Noord-Hollands Dagblad. Klanten die niets bij de dameshygiëne te zoeken hebben, kunnen de chocolade natuurlijk ook nog steeds terugvinden in de snoeprayon.