Carrefour België lanceert een scanner met touch screen, een nieuw model dat je kan gebruiken zoals een smartphone. De nieuwe scanners zijn beschikbaar in de Carrefour hypermarkten in Evere, Bierges en Schoten. Carrefour is hiermee de eerste speler in België – en de tweede ter wereld – die haar klanten deze innovatie aanbiedt.

In Italië beschikt een winkel al sinds februari over hetzelfde systeem, maar verder gaat het om een primeur. En dat pas enkele weken na de aankondiging van de Carrefour Connected Kitchen.

De nieuwe scanners werden gedurende vier maanden getest in Carrefour hypermarkt Evere, en werden door zowel personeel als cliënteel positief onthaald. Zo is het nieuwe toestel veel sneller, scant het ook geplooide of beschadigde barcodes, is het verlicht scherm groter en beter leesbaar, is het makkelijker om de lijst met gescande artikelen te bekijken en te controleren en vermeldt de scanner extra promo's. 

Aanvulling voor smartscan

Vanaf nu zijn alle nieuwe selfscaninstallaties bij Carrefour uitgerust met scanners met touchscreen. De retailer gaat op deze scanners binnenkort ook het zogenaamde couponingsysteem testen. 

De investering in scanners met touchscreen wil niet zeggen dat Carrefour het smartscansysteem (boodschappen scannen met de smartphone) opgeeft. De retailer zegt namelijk een nieuwe versie van de applicatie klaar te hebben. Maar “niet iedereen heeft een smartphone”, klinkt het.