Deze donderdag zijn de laureaten van de World Beer Awards 2015 bekend gemaakt. Het Amerikaanse Fish Tale Beyond The Pale Ale is uitgeroepen tot beste bier ter wereld. Daarnaast werden ook drie Belgische bieren aangeprezen door de jury.

Fish Tale Beyond The Pale Ale van de Amerikaanse brouwerij Fish Brewing Company werd bestempeld als het beste bier van 2015. Daarmee is de opvolger bekend van Tongerlo Blond, het enige Belgische bier dat de prijs won sinds het ontstaan ervan in 2007.

Bij de laureaten zaten ook drie andere Belgische bieren. In de categorie 'beste fruitbier' viel Rodenbach Rosso in de prijzen. Vanderghinste Oud Bruin werd op zijn beurt benoemd tot het 'beste bruin bier', terwijl Oude Gueuze Limited Edition van Timmermans het 'beste zuur bier' blijkt te zijn. In totaal zijn er zeven categorieën die op hun beurt nog eens onderverdeeld zijn in vier subcategorieën. Ook daar werden enkele Belgische bieren aangeprezen, waaronder Rodenbach Vintage als beste vintage donker beer en Petrus Aged Pale in de categorie zure bieren.

De laureaten zijn:

World's Best Beer : Fish Tale Beyond The Pale Ale - Fish Brewing Company (USA)

World's Best Dark Beer: VanderGhinste Oud Bruin - Omer Vander Ghinste (Belgique)

World's Best Flavoured Beer: Rodenbach Rosso - Brouwerij Rodenbach (Belgique)

World's Best Lager: Kronenbourg 1664 Millesime - Kronenbourg / Carlsberg (France)

World's Best Sour Beer: Timmermans Tradition Oude Geuze (Belgique)

World's Best Speciality Beer: Samuel Adams Stony Brook Red - Boston Beer Company (USA)

World's Best Stout & Porter : Obsidian Stout - Deschutes Brewery (USA)

World's Best Wheat Beer: La Blanche - Brasserie du Mont-Blanc (France)