Goed nieuws voor de inwoners van Knokke en hun zomergasten. Vanaf deze week tot het einde van de zomervakantie is de Carrefour Summerdrive er weer. Dit jaar zijn er wel een hoop nieuwigheden: het aantal producten is verzevenvoudigd, de bestellingen zijn al binnen twee uur klaar en kunnen bovendien gratis aan huis geleverd worden.

Vorig jaar zorgde Carrefour voor een primeur in België: een pop-up drive op de dijk van Knokke. Deze zomer is de Summerdrive er weer tot het einde van de zomervakantie op de hoek van het Van Bunnenplein. Aan het principe is dus niets veranderd, maar toch kunnen we van de Summerdrive 2.0 spreken.

10.000 producten

Dit jaar is het beheer van de Summerdrive in handen van de Carrefour Market van Knokke. Daardoor beschikt de zomerdrive nu over een assortiment van 10.000 producten, maar liefst zeven keer meer dan vorig jaar.

Kant-en-klare maaltijden

Nieuw in dat grotere assortiment zijn onder andere verse kant-en-klare maaltijden zoals dagverse sushi (klaargemaakt door de specialisten van de sushibar van de Market in Knokke), gebraden kippen en gebakken aardappeltjes en noem maar op. 

Binnen 2 uur klaar

Naast een groter assortiment, heeft de zomerdrive van Carrefour dit jaar ook een snellere service. Elke bestelling die voor 14u00 wordt geplaatst, is twee uur later al klaar. Bestellingen die tussen 14u00 en 16u30 worden doorgegeven, zijn nog dezelfde dag klaar vanaf 18u30. De bestellingen worden in beide gevallen gratis klaargezet. Bovendien geeft Carrefour net als vorig jaar 5% korting op alle bestellingen bij de zomerdrive. 

Gratis levering aan huis

De Summerdrive levert nu ook bestellingen vanaf 40 euro gratis aan huis in de zone Knokke. Voor bestellingen die voor 14u00 geplaatst worden, gebeurt dat vanaf 16u30. Bestellingen die tussen 14u00 en 16u30 worden doorgegeven, worden vanaf 18u30 aan huis geleverd. Die levering gebeurt uit met milieu-overwegingen uitsluitend met elektrische voertuigen: een Twizzy, twee elektrische golfwagentjes en twee Segways voor kleine bestellingen.

Ook zonder internet

Je online boodschappen bij de zomerdrive kan je doen via www.summerdrive.be, maar ook vakantiegangers die niet over internet beschikken kunnen gebruiken maken van de dienst. Zij gaan gewoon even langs bij de Summerdrive op het Van Bunnenplein om aan een van de twee interactieve terminals hun bestelling door te geven. Ter plekke vinden ze ook een Foodmaker salad bar terug, waar ze een vers slaatje en sapje kunnen krijgen.

Er werd zelfs een recreatieve zone ingericht in het afhaalpunt. Op het programma: een zandbak, mini-golf en tafeltjes om de Foodmaker-slaatjes binnen te werken.