Supermarktketen Auchan heeft Patrick Espasa aangesteld als nieuw hoofd van Auchan in Frankrijk. Daarnaast is de keten het topmanagement aan het vernieuwen als reactie op de teleurstellende resultaten van het bedrijf. 

Espasa verlaat zijn leidinggevende functie bij Auchan in Italië om in Frankrijk dezelfde taak uit te voeren. Hij vervangt Arnaud Mulliez, die al een jaar geleden uit het bedrijf stapte en nu dus pas vervangen wordt. Na enkele teleurstellende jaren zag Auchan zijn omzet in de eerste helft van 2015 terugvallen met 2,9%. Met de veranderingen binnen het bedrijf hoopt Auchan deze negatieve trend te doorbreken. Daarenboven wil het tegen 2017 een investering doen van zo'n half miljard euro om zijn winkels te moderniseren. 

Ook de naam van het moederbedrijf Group Auchan verandert volgende maand in Auchan Holding. Nog door de vernieuwingen binnen het bedrijf komt er een nieuwe dochteronderneming bij. Naast Immochan en Oney Banque Accord ontstaat de nieuwe tak Retail Auchan, onder leiding van Wilhelm Hubner, dat zich zal richten op de foodconcepten van het bedrijf. Daarenboven krijgen de drie dochterondernemingen meer autonomie. Op die manier kunnen ze onder leiding van Xavier de Mézerac sneller inspelen op de ontwikkelingen van de markt. Mézerac verlaat zijn huidige positie als financiële topman om de functie van secretary general bij Auchan Holding op zich te nemen.