Ikea gaat, na de winkel in Wilrijk, een tweede vestiging openen in de stad Antwerpen. Die komt er op de “Havanasite”, gelegen op het einde van de Noorderlaan.

Ikea heeft de stad Antwerpen kunnen overtuigen met haar biedingsdossier voor de ontwikkeling van de nieuwe grootschalige detailhandel op de “Havanasite”, een terrein van meer dan 27.000 m² groot aan de Noorderlaan die momenteel door de lokale politie en diverse stadsdiensten gebruikt wordt.

Nu duidelijk is geworden dat Ikea werd weerhouden als kandidaat, zal de Zweedse meubelfabrikant de finale onderhandelingen over de randvoorwaarden verderzetten met de stad Antwerpen en de betrokken partners zodat de verkoopovereenkomst getekend kan worden.

Voor Ikea zijn de ligging en de bereikbaarheid van de Havana-site een troef. Catherine Bendayan (CEO IKEA België): “Met de toekomstige Ikea-vestiging op de Havanasite willen we de klanten die ten noorden van Antwerpen wonen en eerder over de grens gaan shoppen bij Ikea, terug naar de stad brengen zodat ze dichter bij huis en in eigen regio kunnen winkelen.”