Amazon onderzoekt de mogelijkheid om enkele winkels over te kopen van de speelgoedketen Toys 'R' Us, die recent de sluiting van zijn Amerikaanse en Britse filialen aankondigde. Dat melden bronnen die dicht bij het onderzoek betrokken zijn aan Bloomberg.

Als Amazon 700 Amerikaanse magazijnen van Toys ’R’ Us zou overnemen, is dat volgens Bloomberg niet om het merk of het concept te behouden, maar wel om zijn eigen concept er te installeren. Ter herinnering, Amazon beschikt vandaag over verschillende fysieke magazijnen: Amazon Go, zijn kassaloze supermarkt, bibliotheken, maar ook zijn 450 Whole Food Markets die hij afgelopen jaar overkocht.

Volgens Bloomberg zouden de nieuwe winkels Amazon de kans geven om zijn spraakassistent Alexa te promoten. Zeker omdat Amazon Alexa als de perfecte stap ziet om mensen in contact te brengen met technologie en dus tegelijk afstand te nemen van hun klavier en hun muis. Toch verwijst het persbureau ook nog naar andere pistes: “Een groter netwerk van verkooppunten laat Amazon toe om klanten dichter te benaderen en hen een snellere online leverdienst aan te bieden. Daarnaast kan de nieuwe winkelruimte ook als vertrekpunt dienen voor de levering van Whole Foods-magazijnen. Amazon voorziet trouwens al een leverdienst van minder dan twee uur aan Whole Foods-klanten uit vier steden, waaronder Dallas en Cincinnati.”

Hoewel Amazon de mogelijkheid momenteel onderzoekt, wil dat niet zeggen dat de online retailgigant ook effectief zal overgaan tot een overname, klinkt het bij Bloomberg. Dat is in het verleden namelijk al eens eerder gebeurd.