Amazon gaat mogelijk een vestiging van Amazon Go openen in het Verenigd Koninkrijk. De e-commercegigant zou op zoek zijn naar een geschikt pand voor zijn revolutionaire supermarktconcept in Londen.

De Britse krant The Sunday Times schrijft op basis van een anonieme bron dat Amazon volop op zoek is naar een winkelpand om de Amazon Go-formule in Londen te introduceren. De e-tailer zou een twintigtal locaties aan het bekijken zijn in de centrum van de Britse hoofdstad. 

Het nieuws, dat niet bevestigd is door Amazon, komt er nadat Amazon eerder al de merknaam ‘Amazon Go’ liet registreren in het VK. 

Het lanceren van de formule in Londen zou passen in het offensief dat Amazon al een tijdje aan het voeren is in het Verenigd Koninkrijk. Zo introduceerde het bedrijf vorig jaar al de online boodschappendienst Amazon Fresh in de hoofdstad.

Toch zou het al snel zijn voor Amazon om de Go-formule uit te rollen naar Europa. De eerste, en enige, vestiging is nog steeds de testwinkel in Seattle, die bovendien enkel toegankelijk is voor personeel van Amazon.

In de Amazon Go-winkel kunnen klanten de winkel binnenkomen en buitengaan zonder langs de kassa de passeren. Een smartphone applicatie houdt bij welke producten je meeneemt en rekent die automatisch af via het Amazon-account van de klant wanneer die de winkel verlaat.