Alvo, de vereniging van zelfstandige voedingswinkels, is bereid om de vestigingen die Delhaize in Vlaanderen afstoot over te nemen. Dat laten directeur Wouter Verhoeven van Alvo Kortessem en CenB (Alvo Limburg) en algemeen directeur Etienne Vanbosseghem optekenen in Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Delhaize gaat echter niet in op de avances.

 

Er worden 14 geïntegreerde Delhaize-winkels met sluiting bedreigd worden. In het kader van haar transformatieplan wil de directie van Delhaize de winkels ofwel verzelfstandigen ofwel sluiten. In dat laatste geval toont Alvo zich nu kandidaat-overnemer voor de 8 winkels in Vlaanderen (Aarschot, Berlaar, Diest, Genk, Kortrijk Ring, Lommel, Dendermonde, en Turnhout). Voor de winkels in Diest, Genk en Lommel is er zelfs al concrete interesse.

"Wij zijn altijd op zoek naar opportuniteiten die onze groei kunnen steunen”, zegt algemeen directeur Etienne Vanbosseghem in HBVL/GVA. Hij verduidelijkt wel dat niet Alvo zelf, maar geïnteresseerde zelfstandige uitbaters die bij Alvo zijn aangesloten de winkels in dat geval zouden overnemen. 

Delhaize houdt de boot echter af, en zegt dat een overname door Alvo niet aan de orde is. 

En Albert Heijn?

Terwijl er in bijna 50 Delhaizes gestaakt werd, was het gisteren feest bij Albert Heijn. De Nederlandse keten openende haar 21ste Belgische winkel in Brugge, waarmee ze goed op weg is om de doelstelling van 50 winkels tegen eind 2016 te halen. In vele media werd gespeculeerd dat AH geïnteresseerd zou zijn in de vrijkomende Delhaize-locaties. “Wij zijn continu op zoek naar locaties”, is het enige dat de woordvoerder erover kwijt wou.