Plantaardige voedingsbedrijf Alpro gaat 65 miljoen euro investeren in België. Er worden 200 nieuwe mensen aangeworven en de capaciteit van de productievestiging in Wevelgem wordt fors opgevoerd.

Het gaat goed met Alpro: in de 9 belangrijkste landen waar het merk actief is, groeide de markt van plantaardige voeding en dranken het voorbije jaar met 19%. Alpro zelf deed het nog beter met een groei van 27%. Niet alleen de sojaproducten doen het goed, maar ook de nieuwe plantaardige drinks op basis van amandel en hazelnoot zijn een schot in de roos bij ons en in het buitenland.

Alpro verwacht dat die markt nog verder zal groeien en investeert daarom dit jaar 80 miljoen. 65 miljoen daarvan wordt in België geïnvesteerd. Concreet wordt de capaciteit van de fabriek in Wevelgem uitgebreid met 5 nieuwe productielijnen. De productiecapaciteit wordt daarmee verdubbeld, én er komen zo 200 nieuwe jobs bij in ons land.

Ook in het Verenigd Koninkrijk komen er 5 nieuwe lijnen. Zo zullen de amandel- en hazelnootdrinks zullen voortaan in de eigen vestigingen geproduceerd worden.