AliExpress heeft zijn allereerste fysieke winkel in Europa geopend. De eer is weggelegd voor het Spaanse winkelcentrum Xanadu in Madrid. Klanten kunnen er terecht voor elektro en kleine huishoudtoestellen. 

Bijna 3.000 mensen zakten af naar het Spaanse winkelcentrum Xanadu voor de opening van de eerste winkel van AliExpress. Er waren zelfs enkele consumenten die twee dagen gekampeerd hebben voor de nieuwe vestiging om toch al eerste binnen te raken. Gelooft u ons niet? Kijk dan zelf naar deze video die het Spaanse nieuwsmedium El Pais maakte…

We moeten er natuurlijk wel bij vertellen dat Alibaba enkele verleidelijke welkomstcadeaus had voorzien voor de eerste bezoekers. De eerste 500 klanten kregen namelijk elektrische steps, smartphones en andere elektronische gadgets. Je zou voor minder in de rij gaan staan…

Dat Alibaba in Spanje zijn allereerste Europese AliExpress-winkel opende, heeft te maken met het feit dat Spanje de derde grootste exportmarkt is voor de Chinese e-gigant, na de Verenigde Staten en Rusland. Momenteel wordt het concept enkel getest in Spanje, maar als alles goed gaat zullen er nog meer winkels volgen in andere Europese landen.

De nieuwe winkel strekt zich uit over een oppervlakte van 760m2 en is gelegen in het Spaanse winkelcentrum Xanadu in Madrid, dat vooral bekend staat om zijn artificiële skipiste. We vinden er 1.000 referenties van een zestigtal merken, waarvan een groot deel afkomstig is uit Azië. Het aanbod bestaat uit elektronische artikelen en kleine huishoudtoestellen (smartphones, steps, videogames, koffiemachines, drones, enzovoort). De winkel moet het uithangbord worden van de Alibaba-website. Consumenten kunnen er bijvoorbeeld producten in real life zien en uittesten, en later beslissen om ze online te kopen.