Discountketen Aldi Nord wil miljarden euro's investeren in het moderniseren van zijn winkelpark. Dat schrijft de Duitse krant Bild am Sonntag.

Volgens bronnen binnen het bedrijf wordt al twee jaar gewerkt aan het grootste investeringsplan in de geschiedenis van Aldi Nord, waarbij nieuwe concepten getest worden en zowat alle bestaande winkels vernieuwd dienen te worden.

Alles tezamen zou er de komende jaren 5 miljard euro gepompt worden in de winkels van Aldi Nord, waar onder andere de Belgische en Nederlandse vestigingen van de discountketen onder vallen.

Er is nog geen definitieve toestemming voor het project. Zo moet een stichting van de nazaten van Theo Albrecht nog zijn goedkeuring geven.

Toch wordt de vernieuwing bij Aldi Nord stilaan noodzakelijk. De concurrentie staat niet stil, met name aartsrivaal Lidl heeft zich de afgelopen jaren heruitgevonden als moderne 'smart discounter.

Ook zusterbedrijf Aldi Süd, waar onder andere de winkels in het Verenigd Koninkrijk en Amerika onder vallen, innoveert geregeld en investeert in expansie