Hard discounter Aldi is het enseigne met het meeste supermarkten in ons land. Dat blijkt uit cijfers van winkelinformatiespecialist Locatus. Aldi wipt over Carrrefour market in diens Top 100 winkelformules.

 

Locatus heeft net als vorig jaar alle fysieke verkooppunten in België geteld om een Top 100 van de meest aanwezige formules op te stellen. Daaruit blijkt dat de top 10 in België niet of nauwelijks gewijzigd is sinds vorig jaar. In de top 10 staan maar liefst 7 banken. Lijstaanvoerder is BNP Paribas Fortis met 824 vestigingen. In de Nederlandse top 100 van Locatus zien we een totaal ander beeld: een sterke afname van Rabobankfilialen en zelfs geen enkele bankformule in de top 10.

De eerste supermarktketen in het lijstje is Aldi, dat met 439 vestigingen op de 12de plaats staat. De hard discounter steekt zo Carrefour market voorbij, dat begin 2015 op die plaats stond. Aldi heeft wel maar 2 winkels meer dan Carrefour market. De sterkste stijger van de supermarkten binnen de top 100 is Albert Heijn (+ 16 winkels), de sterkste daler is dan weer Intermarché (-10 winkels).

Bekijk hier de volledige Top 100 volgens aantal winkels

 

Carrefour market grootste in oppervlakte

Bovendien is Carrefour market nog altijd de grootste in winkelvloeroppervlakte. Het enseigne staat met 531.748 m² op één in deze, tweede Top 100 van Locatus. De top 3 wordt verder aangevuld door Colruyt (386.937 m²) en Aldi (346.237 m²). De top in oppervlakte wordt gedomineerd door de supermarktbranche. Zeven van de tien plaatsen worden ingenomen door supermarktformules.

Bekijk hier de volledige Top 100 volgens winkeloppervlakte