Albert Heijn opent dit najaar een gloednieuwe kruidenierswinkel in Ronse. Dit is de 14de franchisewinkel en meteen ook de 9e Albert Heijn in Oost-Vlaanderen. Ondanks de onzekerheid over het lot van de Nederlandse keten in België, blijft Albert Heijn zijn expansie ongestoord verderzetten. 

Er lijkt maar geen einde te komen aan de expansiedrang van Albert Heijn. Na de opening van een nieuwe Albert Heijn in Hasselt vorige maand en de aankondiging van twee nieuwe winkels in Zaventem en Ternat, strijkt Albert Heijn nu ook neer in het Oost-Vlaamse Ronse. Het gaat om de 14e franchisewinkel en de 9e Albert Heijn-winkel in Oost-Vlaanderen. De winkel die dit najaar zijn deuren zal openen, wordt uitgebaat door Jean-Paul Fraeyman, één van de eerste franchisenemers van Albert Heijn België. Het is meteen ook zijn tweede kruidenierswinkel.

“Ik heb de eerste Albert Heijn in West-Vlaanderen geopend en de mensen uit Roeselare aan de Hollandse vla gekregen. Klanten sloten al snel Albert Heijn in hun hart en dat smaakt naar meer. Daarom dat ik ontzettend trots ben om een nieuwe winkel te openen in Ronse”, zegt ondernemer Jean-Paul Fraeyman. Al moet hij eerst nog wel op zoek naar een 50-tal medewerkers (teamleiders, winkelbedienden, jobstudenten, enzovoort) om hem te ondersteunen bij zijn nieuwe project.

Ondanks dat er nog geen zekerheid bestaat over de toekomst van Albert Heijn in België, zet de Nederlandse retailer zijn expansie onvermoeibaar voort. Momenteel heeft het bedrijf 38 winkels in zijn bezit, verdeeld over heel Vlaanderen. Met de volgende drie openingen op de planning wordt dat aantal tegen het einde van dit jaar opgetrokken tot 41 verkooppunten. En daar zouden er in de toekomst nog wel eens heel wat kunnen bijkomen. Zo liet de familie Peeters-Govers, franchisepartner van Albert Heijn (met Zaventem en Ternat: 7 AH-franchisewinkels), eerder weten nog verdere groeiplannen te koesteren in Vlaanderen.