Albert Heijn start in de lente met thuisleveringen. De eer is weggelegd voor de regio Antwerpen. Na een testfase zal het concept gefaseerd worden uitgerold in de rest van Vlaanderen.

Albert Heijn wil meer inzetten op een persoonlijke service en breidt daarom zijn online service uit. Tot nu toe konden klanten al online boodschappen bestellen en deze afhalen in pick-up points, maar die service wordt in de lente uitgebreid. Vanaf dan zullen klanten hun boodschappen ook aan huis kunnen laten leveren. Hoe dat concreet in zijn werk zal gaan, uit welk assortiment klanten kunnen kiezen en of ze voor de service zullen moeten betalen is nog niet duidelijk. Wel bevestigt Raf Van den Heuvel, CEO van Albert Heijn België, aan Gondola dat de service van start zal gaan in de regio Antwerpen. “Antwerpen wordt de eerste leverregio. Daar zullen we onze nieuwe dienst uitgebreid testen. We willen namelijk eerst polsen bij klanten wat ze van de service vinden. Op basis van die feedback kunnen we dan onze dienst verbeteren. Na enkele maanden zullen we het concept vervolgens gefaseerd uitrollen in de rest van Vlaanderen”, vertelt de topman. Leuk detail: klanten kunnen via ah.be laten weten in welke regio’s ze graag thuisleveringen willen. 

“De uitbreiding van onze online service past perfect in onze groeistrategie”, vervolgt Raf Van den Heuvel. “De thuislevering versterkt onze propositie in België. Het gaat echt om een mooie samenwerking tussen bricks&clicks, want het ene sluit het andere niet uit. Ze versterken elkaar, want nu bieden we klanten nog een meer persoonlijke service door ook bij hen aan huis te leveren.” 

Of Albert Heijn bang is voor de concurrentie? “Overal heb je concurrentie, of het nu online of offline is. Het is allebei even moeilijk, alleen gaat het om andere spelers”, reageert de CEO. Toch benadrukt hij dat Albert Heijn een uniek concept te pakken heeft waarmee de keten zich onderscheidt van de rest. “Met de mix van ons uitgebreide assortiment, onze Hollandse prijzen en onze persoonlijke service maken we het verschil met de concurrentie. En net door de uitbreiding van onze online service zetten we ons unieke concept nog extra kracht bij." 

Sint-Pieters-Leeuw

Naast de nieuwe online service is er trouwens nog goed nieuws: zo liet de topman weten dat er in de lente een nieuwe winkel volgt in Sint-Pieters-Leeuw. De vergunning daarvoor werd enkele weken geleden goedgekeurd.