De expansie van de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn in ons land gaat volop door. De retailer kondigde deze week twee nieuwe winkelopeningen aan. AH trekt dit najaar nog naar Aarschot en Beringen. Opvallend is dat die laatste winkel door een franchisenemer zal uitgebaat worden.

Er waren al maandenlang geruchten dat Albert Heijn een vestiging zou openen in het Limburgse Beringen, maar de komst van AH werd nu pas bevestigd. Het wordt niet alleen de vijfde Albert Heijn-winkel in de provincie, maar ook de vijfde franchisewinkel in heel het land.

Hoewel Albert Heijn België aanvankelijk zei naar een 50/50-verhouding tussen geïntegreerde winkels en franchisenemers te streven, worden nog maar erg weinig winkels van de retailer in ons land door een zelfstandige uitgebaat. Van de 31 vestigingen die momenteel open zijn, worden er amper 4 door franchisenemers uitgebaat. Met AH Beringen worden dat er dit najaar 5.

Eerder deze week kondigde Albert Heijn ook al aan dat het dit najaar een nieuwe winkel opent in Aarschot (Vlaams-Brabant). De retailer zal dus snel aan 33 winkels zitten, waarmee het doel van 50 winkels tegen eind 2016 alsmaar dichterbij komt.