Albert Heijn opende vandaag zijn nieuwe winkel in Zaventem. Die focust op bewust gezonder eten en convenience dankzij de introductie van zelfscans. Toch lijkt de honger van Albert Heijn nog niet gestild, want op 12 december opent een nieuwe vestiging in Lokeren.

Eindelijk is het zover: 3 weken na de opening in Ternat, is het de beurt aan Zaventem. Deze nieuwe winkel die zich uitstrekt over een oppervlakte van 1.500m2 is het 7e Albert Heijn-filiaal van de ondernemersfamilie Peeters-Govers en is ook de 4de vestiging in de provincie Vlaams-Brabant. Bovendien werken er zo'n 50 mensen.  

In deze 41e AH-winkel vinden consumenten het klassieke Albert Heijn-aanbod met zo’n 15.000 producten, waaronder een een ruim gamma aan verse producten. De retailer wil hen namelijk stimuleren om bewuster en gezonder te eten, zoals al bleek uit eerdere initiatieven als Flexi-Vlaanderen of de Friswijzer. “Ons paradepaardje blijft natuurlijk onze groenten en fruitafdeling, waar we klanten actief stimuleren om bewuster en gezonder te eten. Al willen we hen ook vooral convenience bieden, denk bijvoorbeeld aan ons uitgebreide gamma aan voorgesneden groenten en fruit, talrijke salades, bereide maaltijden enzovoort”, legt Sally Herygers, woordvoerster bij Albert Heijn, uit.

Naar goede gewoonte pakt Albert Heijn, naast de Belgische toppers, ook uit met typisch Hollandse producten. Zo vinden klanten in Zaventem onder meer de traditionele Nederlandse chocoladeletters of stroopwafels, al geeft de retailer er wel een moderne twist aan. Chocoladeletters met Pina colada of cheesecake, of stroopwafels met aardbei, mango chili, banaan of zeezout zijn dan ook doodnormaal. Toch benadrukt Sally Herygers dat gezondheid overal in de winkel centraal staat, ook in de koekjesafdeling. "Naast de traditionele producten bieden we telkens ook gezondere alternatieven aan. Zo is er bij de stroopwafels ook steeds een glutenvrije, bio of 'minder suiker'-variant terug te vinden." 

Gezelligheid troef

Ook aan de look & feel werd gedacht. Naar het voorbeeld van de Albert Heijn-vestiging in de Karel Oomsstraat in Antwerpen, kiest de retailer in zijn nieuwe pand voor meer ruimte en warmte. “We hebben de plafonds eruit gehaald, en hebben de bakkerij-, kaas- en daily meal-afdeling volledig opengetrokken. Zo wordt het een pak gezelliger. Daarnaast werken we veel met hout, waardoor de sfeer nog intiemer wordt”, vertelt Sally Herygers enthousiast.

Om trouwens voor nog meer gezelligheid te zorgen, is ook de traditionele koffiehoek van de partij. Klanten kunnen er niet alleen terecht voor een lekkere kop koffie, maar ook voor een gezellige babbel met medewerkers of andere klanten. "De koffiecorner valt echt in de smaak bij klanten, zeker bij ouderen die het zien als de perfecte gelegenheid om hun sociale contact te verbeteren. Voor ons is het bovendien een leuke manier om erachter te komen waar klanten nood aan hebben en wat er volgens hen beter kan in de winkel", verduidelijkt Sally Herygers. 

Zelfscankassa's

Nieuw in deze winkel is dat Albert Heijn uitpakt met zelfscans. Eerder konden klanten al in de vestigingen in de Ghelamco Arena en de Korenmarkt gebruik maken van het Scan&Go-systeem. Daarbij hoeven klanten eenvoudigweg hun Bonus-kaart en hun producten te scannen, waarna ze snel kunnen afrekenen aan een zelfscankassa. Dat zal voortaan dus ook in Zaventem mogelijk zijn. 

Dankzij deze optie wil de Nederlandse retailer klanten nog meer convenience bieden. Klanten die haast hebben hoeven immers niet meer aan te schuiven aan de kassa. "In het verleden hebben we gemerkt dat er soms ellenlange rijen kunnen ontstaan aan de kassa en dat zelfscankassa's in zo'n geval enorm kunnen helpen om klanten sneller door de winkel te loodsen. Het was dan ook een logische keuze om dit systeem in te voeren in onze nieuwe vestiging in Zaventem", vervolgt Sally Herygers.

AH Lokeren opent op 12 december

Hoewel de winkel in Zaventem nog maar enkele uren open is, denkt Albert Heijn al aan zijn volgende grote stap. Zo bevestigde Sally Herygers ons dat de nieuwe winkel in Lokeren zijn deuren zal openen op 12 december. Er lijkt met andere woorden maar geen einde te komen aan de expansiedrang van de Nederlandse retailer. “Deze opening in Lokeren is echter wel de laatste voor dit jaar", benadrukt de woordvoerster.

Welke openingen er volgend jaar nog op de planning staan wou ze nog niet kwijt, maar ze liet ons wel al weten dat er volgende week belangrijke informatie zal volgen over nieuwe locaties. Afwachten dus wat dat zal zijn. Een ding is zeker: wij houden u zeker op de hoogte!