De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn zet zijn expansie in ons land verder. Eind mei of ten laatste begin juni dit jaar opent de retailer een nieuwe winkel in Bredene. Dat bevestigt Albert Heijn België aan onze redactie.

Na een positief advies van het Nationaal Distributiecomité is nu ook de aanvraag van Albert Heijn bij het gemeentebestuur van Bredene goedgekeurd. De keten heeft een socio-economische vergunning van het Bredense schepencollege op zak voor een nieuwe supermarkt in de Kapelstraat.

De winkel komt vlakbij een Lidl en een Proxy Delhaize, op de plaats waar zich vroeger een lunapark/casino bevond. De nieuwe winkel zal 1.000m² groot zijn en zou een 50-tal mensen tewerkstellen.

Met de opening van een winkel in Bredene maakt Albert Heijn werk van zijn voornemen om 20 Belgische vestigingen te openen tegen het einde van 2013. Een doelstelling de retailer naar eigen zeggen zeker zal halen. De komende maanden openen er nog supermarkten in Kortrijk, Aalst en Hoboken. De winkel in Bredene zal de eerste zijn aan de Belgische kust.