De Albert Heijn-winkel aan de Korenmarkt in Gent wordt vanaf volgende week uitgerust met zelfscankassa’s. Het is de eerste keer dat de supermarktketen hiermee uitpakt in België.

Albert Heijn gaat zijn ‘Scan & Go’-systeem introduceren in Gent omdat het momenteel ontzettend druk is in de winkel aan de Korenmarkt. In de supermarkt, die gelegen is vlakbij de winkelstraten, staan vakke lange rijen. “We willen klanten een vlottere bediening en ervaring aan de kassa bieden. Om dit te kunnen doen, gaan we Scan & Go introduceren”, klinkt het. 

Albert Heijn start donderdag 9 november met de "optimalisatie" van zijn vestiging aan de Korenmarkt. De winkel sluit donderdag 9 november de deuren en zal opnieuw feestelijk geopend worden op vrijdag 17 november. Bij de heropening zullen klanten via 10 Scan & Go betaalpalen gemakkelijk hun producten kunnen scannen en betalen.

Bij Scan & Go scannen en betalen klanten producten bij de zelfscankassa in de winkel, zoals ze dat al lange kunnen bij zusterketen Delhaize.