Klanten die bij Albert Heijn boodschappen doen, kunnen er hun voordeel mee doen door in Nederland te gaan shoppen. Bijna de helft van de producten van Albert Heijn zijn goedkoper bij de noorderburen, al hangt veel ook af van de categorie en kan ook boodschappen doen in België goedkoper zijn.

Albert Heijn in Nederland of in België: het kan een groot verschil zijn, blijkt uit een prijsanalyse van PingPrice, dat op 23 april van dit jaar 11.000 producten met elkaar vergeleek. Maar liefst 78% van de producten van Albert Heijn hebben een andere prijs in Nederland en België. 48% van de onderzochte producten van Albert Heijn zijn goedkoper in Nederland, met een gemiddeld prijsverschil van 16,3%. Omgekeerd bleken 30% van de producten goedkoper in België, al bleek het verschil daar groter te zijn: gemiddeld 23,5%. In ons land zijn er dus minder producten goedkoper, maar ze zijn wel een stuk goedkoper dan omgekeerd. Globaal betekent het wel nog altijd dat boodschappen goedkoper zijn in Nederland. Huismerken zijn gemiddeld 6% goedkoper in Nederland, al is het bij A-merken nuttig om te kijken naar specifieke productcategorieën. Zo zijn drogisterij, bieren en aperitieven, baby- en kinderproducten en huishoudelijke producten goedkoper in België. Zwitsal is 45,5% goedkoper, met gemiddeld 1,25 euro per product. Nivea is 38,8% goedkoper, met gemiddeld 2,9 euro per product. In Nederland vind je goedkopere producten bij zuivel, plantaardige producten, eieren, bakkerij, groenten en fruit, pasta, rijst en wereldkeuken. Zo is bijvoorbeeld zuivelmerk Friesche Vlag 21,8% goedkoper in Nederland. 

Gondola Day

Marit van Egmond, CEO van Albert Heijn, is spreker op Gondola Day. Benieuwd naar wat ze te vertellen heeft? Schrijf je dan snel in voor Gondola Day op 16 mei!

Klik hier!
Gondola Day