Bij enkele Belgische Albert Heijn-winkels vind je vanaf vandaag geen snoep, maar wel fruit en andere gezonde snacks aan de kassa's. “Een belangrijke stap om een gezondere supermarkt te worden”, klinkt het bij de retailer.

Albert Heijn België heeft in vijf winkels aan de kassa de snoepmeubels op de kop vervangen door meubels met gezondere producten. De nieuwe meubels bieden plaats aan onder andere fruit, fruitsalades en andere verantwoorde tussendoortjes. Het gaat om de AH's in Olen, Lier, Gent Stadion, Kontich en Antwerpen Karel Oomsstraat.

“Het idee achter deze ‘gezondere kassa’s’ is om klanten te stimuleren om hun lekkere trek te stillen met een gezonder product en hen minder te verleiden om snoep te kopen”, zegt AH België. “Gezondheid is een belangrijk kwaliteitsaspect dat voor ons niet stopt bij de samenstelling en het productaanbod. Het gaat over de manier waarop we verpakken, presenteren en aanprijzen. Daarom bieden we sinds vandaag fruit en andere verantwoorde tussendoortjes aan de kassa aan.” 

Lidl achternaAH is echter niet de eerste om met fruit aan de kassa uit te pakken. Discounter Lidl ging Albert Heijn vorig jaar al voor, met een “gezonde kassa”.