Supermarktketen Albert Heijn opent in Nederland de rechtstreekse aanval op HelloFresh. Net als de online retailer gaat AH binnenkort namelijk maaltijdpakketten met recepten verkopen. De “Allerhande Box” zal te koop zijn via de webshop ah.nl en gratis aan huis bezorgd worden. Dat valt te lezen op de website van AH.

Het concept voor de Allerhande Box is niet nieuw, maar eigenlijk een kopie van wat HelloFresh al langer doet in verschillende landen: alle ingrediënten voor verschillende recepten samen in één box aan huis leveren. Zo hoef je niet meer na te denken over wat je gaat koken, en heb je meteen alles in huis. Bovendien kan de consument zo verrast worden met originele recepten. De naam van de box verwijst niet toevallig naar Allerhande, het magazine van AH dat altijd boordevol recepten staat.

3 maaltijdenAlbert Heijn biedt per box 3 maaltijden, die binnen de 30 minuten klaar te maken zijn. De boxen zouden volgens Distrifood in verschillende formaten besteld kunnen worden, voor bijvoorbeeld 2 of 6 personen.

Wanneer AH de dienst lanceert is niet duidelijk, maar de website belooft dat de dienst “binnenkort verkrijgbaar” is. Volgens onze collega’s van Distrifood zal dat nog voor het einde van dit jaar zijn.Ook de prijs van de Allerhande Box is nog niet bekend, maar gezien de grote inkoopkracht van Albert Heijn wordt verwacht dat de retailer onder de relatief hoge prijzen van HelloFresh zal gaan.

Gekoppeld aan webshopEen bijkomend voordeel van AH ten opzichte van HelloFresh is dat Allerhande Box gekoppeld is aan ah.nl, waar klanten ineens boodschappen kunnen meebestellen. Ze kunnen zo hun maaltijdpakketten kopen, maar evengoed toiletpapier of ontbijtgranen in hun online winkelmandje leggen.

De Nederlanders zullen de Al­ler­han­de Box aanvankelijk al­leen on­li­ne kunnen be­stel­len en gra­tis la­ten thuis­be­zor­gen of op­ha­len bij één de AH pick up points. Op termijn zouden de boxen ook in de winkels getest worden.

Of er ook plannen zijn om de maaltijdboxen in België aan te bieden is nog niet duidelijk.

Ook Jumbo heeft plannenOndertussen heeft AH-concurrent Jumbo laten weten dat het plannen heeft om maaltijdboxen te gaan bezorgen. De service zou echter wel nog in ontwikkelingsfase zijn, en wanneer die op de markt zou komen is nog niet duidelijk. Eén ding staat wel vast: wij kijken met veel belangstelling uit naar deze ontwikkelingen op de Nederlandse markt.