Supermarktketen Albert Heijn opent dit jaar nog een nieuwe winkel in Boortmeerbeek. Het wordt al de derde AH in de provincie Vlaams-Brabant, en is lang niet de enige winkelopening die de retailer nog op de planning heeft staan.  

Ondanks de aangekondigde fusie van AH-moederbedrijf Ahold met Delhaize, blijft Albert Heijn voorlopig gewoon uitbreiden in ons land.  De supermarktketen heeft pas zijn 32ste Belgische vestiging geopend in Aarschot en kondigt alweer een nieuwe winkelopening aan in Boortmeerbeek. Andere openingen in Beringen, Gent en Zottegem zitten ook nog in de pijplijn voor 2015.

Doelstelling 50 winkels voorlopig behouden“Totdat de fusie rond is, blijven we twee aparte bedrijven”, reageerde Ahold eerder al aan onze redactie. De winkelopeningen die al gepland waren, worden gewoon uitgevoerd en de doelstelling van 50 Belgische AH’s tegen eind 2016 blijft voorlopig ook van kracht. “Dat wil niet zeggen dat we 50 winkels gaan openen. Voorlopig houden we vast aan die doelstelling, die we na de fusie goed gaan bekijken”, zei woordvoerder Tim van Der Zanden.