De directie van Makro/Metro, waar 505 banen op de helling staan, heeft een akkoord met de vakbonden bereikt over het invoeren van brugpensioen op 55 jaar. Dat heeft de retailer zelf bekend gemaakt.

De directie van Metro en Makro kondigde in juni een grootschalige herstructurering aan. Daarbij worden de activiteiten van Metro en Makro gesplitst en zullen 505 van de 3.000 banen verdwijnen. Nu heeft de directie een akkoord bereikt met de vakbonden over de reorganisatie.

“Het Belgische directieteam en de vertegenwoordigers van het personeel van Makro en Metro hebben een akkoord bereikt over de commerciële transformatieplannen voor de twee merken die op 13 juni werden voorgesteld, en over de reorganisatie die daaruit voortkomt,” klinkt het in een persmededeling.

Er werd een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (CAO) opgesteld die erin voorziet dat getroffen medewerkers al op 55 jaar op brugpensioen (dat tegenwoordig “stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag” heet) kunnen gaan. De federale overheidsdienst Werkgelegenheid moet hier wel nog groen licht voor geven.