De fusiegesprekken tussen Ahold en Delhaize verlopen in een positief klimaat. Zo positief dat beide partijen denken dat ze deze maand nog tot een akkoord kunnen komen. Dat zeggen althans bronnen “dicht bij het dossier” aan persagentschap Bloomberg en zakenkrant De Tijd.

Volgens Bloomberg bespreken de retailers momenteel de besparingen die een fusie zou opleveren in aankoop, supply chain, administratie en op het hoofdkantoor. Volgens De Tijd kan de fusiegroep door synergievoordelen tussen 300 en 700 miljoen euro besparen. Er zouden bovendien amper winkels moeten sluiten door de beperkte overlapping in Europa en de VS. Ook de structuur van de deal zou onderhandeld worden en zou volledig via aandelen afgehandeld worden (en dus niet met cash).

Het lijkt er dus op dat de onderhandelingen in een stroomversnelling zitten, maar de bronnen van Bloomberg wijzen erop dat ze nog altijd spaak kunnen lopen. Ahold en Delhaize wensten niet te reageren aan het persagentschap, maar onze bronnen waren alvast veel voorzichtiger over de gesprekken en willen zich zeker niet op een datum vastpinnen.