Ahold Delhaize eist van zijn grote internationale leveranciers een inkoopvoordeel nu de fusie rond is. De nieuwe condities zouden met terugwerkende kracht per 1 januari 2016 ingevoerd worden, schrijven onze collega’s van Distrifood. 

Nu de fusie tussen Ahold en Delhaize officieel afgerond is, zit de retailgroep samen met haar leveranciers om contracten te herbekijken. Ahold Delhaize eist daarbij met terugwerkende kracht een inkoopvoordeel en een integratiebonus. Dat schrijft Distrifood op basis van verklaringen van betrokken leveranciers.

“Ahold Delhaize komt met nieuwe condities en een integratiebonus die de fabrikant moet betalen. De nieuwe condities worden met terugwerkende kracht per 1 januari van dit jaar ingevoerd’, aldus een anonieme leverancier aan Distrifood. Er zou ook met leveranciers gesproken worden over een eenmalige afkoopsom voor conditieverschillen van voor 2016.

Ahold Delhaize bevestigt dat er gesprekken gevoerd worden met “een beperkt aantal grote internationale leveranciers”, maar wil niet ingaan op de inhoud van die gesprekken.