Ahold Delhaize heeft de Roemeense supermarktketen Profi overgenomen van het investeringsfonds MidEuropa voor 1,3 miljard euro. De mededingingsautoriteiten moeten wel nog hun finale goedkeuring geven.

Dankzij deze overname verdubbelt Ahold Delhaize zijn omvang op de Roemeense markt, waar het al de keten Mega Image uitbaat, dat 969 winkels telt in het land, voornamelijk in stedelijke gebieden. De sterke fit en complementariteit van de merken Profi en Mega Image zal hen in staat stellen om de Roemeense consument beter te bedienen en zowel de omzetgroei als de winstgevendheid te stimuleren. Met Profi zal Ahold Delhaize zijn aanwezigheid en bereik nog verder uitbreiden naar stedelijke en zelfs landelijke gebieden. Frans Muller, CEO van Ahold Delhaize, reageert op de overname: "Ik ben zeer verheugd om Profi in de Ahold Delhaize-familie te mogen verwelkomen. We volgen het traject van de onderneming al enige tijd en hebben bewondering voor wat het Profi-team heeft weten te bereiken. Ik ben ervan overtuigd dat Profi een belangrijk groeitraject voor zich heeft en ik kijk ernaar uit om samen met het team onze aanwezigheid in Centraal- en Zuid-Europa te versterken."

Met 1.654 winkels in het land is Profi een van de grootste supermarktketens van Roemenië. De keten staat bekend om zijn productassortiment en de goede prijs-kwaliteitverhouding die het zijn klanten biedt. In de twaalf maanden tot juni 2023 behaalde het bedrijf een omzet van 2,5 miljard euro.