Nadat SABMiller één bod van 38 pond (51,68 euro) en één van 40 pond (54,40 euro) per aandeel afwees, brengt AB InBev vandaag een nieuw officieel bod uit van 42,15 pond (57,32 euro). AB InBev heeft zo in totaal 92 miljard euro veil voor zijn sectorgenoot. Volgens analisten zou één aandeel van SABMiller 45 pond (61,20 euro) waard zijn.

AB InBev meldt in een persbericht dat het zijn eerdere overamebod herziet, en hoopt er zo alsnog in te slagen de grootste speler op de biermarkt te worden. SABMiller wees intussen al twee keer een bod af. Het eerste bod bedroeg 38 pond (51,68 euro) per aandeel, het tweede 40 pond (54,40 euro). “AB InBev is teleurgesteld dat de Raad van Bestuur van SABMiller de twee voorgaande voorstellen afwees”, zegt AB InBev in een persbericht.

Volgens AB InBev is dit nieuwe bod erg aantrekkelijk voor de aandeelhouders van SABMiller. “Beide bedrijven zouden elkaar perfect aanvullen op vlak van merkenportfolio en geografische spreiding. Hierdoor zou de gecombineerde groep in bijna alle biermarkten actief zijn, waaronder ook in opkomende markten als Afrika, Azië, Zuid- en Centraal-Amerika”, aldus AB InBev.

“Een eerste echte internationale brouwerij”

We hebben erg veel repect voor SABMiller, zijn werknemers en zijn leidinggevenden. We geloven dan ook dat we er dankzij een versmelting van onze twee bedrijven in kunnen slagen een eerste echt internationale brouwerij te vormen”, verklaart Carlos Brito, CEO van AB InBev.