Als de fusie tussen Ahold en Delhaize succesvol afgerond wordt, heeft Frans Muller (CEO van Delhaize Group) recht op een “aanblijfbonus” van 1,5 miljoen euro. Het invloedrijke adviesbureau ISS vindt dat onterecht en roept de Delhaize-aandeelhouders op om tegen de bonus te stemmen.

Frans Muller wordt gezien als de architect van de fusie tussen Ahold en Delhaize Group. Toch zal Dick Boer, de huidige CEO van Ahold, aan het hoofd van de fusiegroep komen te staan. Muller heeft ook nog eens "beperkte aandelenpositie", waardoor volgens de raad van bestuur van Delhaize het risico bestaat dat hij zou vertrekken.

 

1,5 miljoen euro extra 

Om dat te vermijden en "de continuïteit te verzekeren”, wil de raad van bestuur hem belonen met een bijkomende bonus. Muller zou bij een geslaagde fusie recht hebben op aandelenopties ter waarde van 1,5 miljoen euro. Maar tegen die bonus komt nu protest, schrijft zakenkrant De Tijd. 

“Niet nodig”

Volgens adviesbureau ISS is het loonpakket van Muller er al op gericht om hem aan boord te houden. Een bijkomende bonus is dan ook niet nodig, vindt ISS, dat de aandeelhouders van Delhaize oproept om de bonus te verwerpen. De kritiek van ISS kan wel degelijk een impact hebben. Het adviesbureau heeft een grote invloed bij institutionele beleggers, en zo zijn er veel bij de aandeelhouders van Delhaize.

Over de bonus van Muller wordt gestemd op de aandeelhoudersvergaring van 14 maart, waar ook over de fusie met Ahold gestemd wordt.

Frans Muller is de exclusieve gastspreker op de sessie van The Retail Society op 7 april. Meer info? Klik hier!