Delhaize heeft de ambitie om tegen 2020 al haar onverkochte voedingsproducten weg te schenken aan sociale verenigingen. Om dat doel te bereiken, lanceert de supermarktketen een voedselrecuperatieproject in al haar 70 Vlaamse supermarkten.

Vorige maand maakte Delhaize al bekend dat al haar 43 (geïntegreerde) supermarkten in Wallonië tegen half 2016 hun onverkochte voedingsproducten zullen wegschenken. Nu heeft de retailer een gelijkaardig project aangekondigd in Vlaanderen, waaraan alle 70 geïntegreerde Vlaamse supermarkten zullen deelnemen.

“In de strijd tegen voedselverspilling moet iedereen zijn verantwoordelijkheid nemen en ik ben dan ook blij dat Delhaize hier het voortouw kan nemen”, zei Denis Knoops (CEO van Delhaize België) bij de voorstelling van het project.

In het kader van deze aankondiging werd ook het eerste voedselrecuperatieproject in Antwerpen officieel voorgesteld. Voor de supermarkt in Wilrijk en in Hoboken zullen de Zusterkens der Armen instaan voor de verdeling. Al Ikram zal instaan voor de verdeling van de producten onder de hulpbehoevenden via onze supermarkt Plantin. Bedoeling is ook hier om tegen midden 2016 alle Delhaize supermarkten in Antwerpen te betrekken in dit project.