Carrefour neemt er 13 voor zijn rekeningDe diepvriesketen O’Cool, met 81 verkooppunten op Belgisch grondgebied, heeft bekend gemaakt met twee voedingsmiddelendistributeurs overeenkomsten te hebben gesloten voor de overname van 25 winkels. Over de resterende activiteiten zouden nog onderhandelingen gaande zijn met een buitenlandse investeerder. Dit was gisteravond te lezen op verschillende nieuwssites uit het noorden van het land.

Ter herinnering: O’Cool kreeg afgelopen mei te kampen met geldproblemen en vroeg daarom bescherming tegen zijn schuldeisers. Die bescherming zou op 21 november aflopen.

“Het gaat om individuele akkoorden. Om het reorganisatieproces niet te beïnvloeden, geven wij geen namen van de verschillende overnemers ” verklaarde de advocaat die belast is met de reorganisatieprocedure, Jurgen Egger. Volgens hem onderhandelt O'Cool verder met een buitenlandse investeerder. Het zou hierbij niet om een koper gaan, maar om een strategische partner, die ervaring heeft in de retailsector en adviezen en financiële ondersteuning kan bieden. In dit kader is gevraagd om de bescherming tegen schuldeisers met 6 maanden te verlengen. De uitspraak hierover wordt op 7 november verwacht.

Carrefour maakte van zijn kant bekend een principeakkoord te hebben gesloten voor de overname van 13 verkooppunten van O'Cool. Deze zouden een gemiddelde afmeting hebben van 450 tot 850m2 en omgevormd moeten worden tot franchisezaken van Carrefour market. De werknemers van O’Cool zullen er kunnen blijven werken. Volgens de distributeur zou deze transformatie zelfs kunnen leiden tot de creatie van extra arbeidsplaatsen. Van deze winkels staan er twaalf in Vlaanderen. Terwijl de ombouw van Champion-winkels tot Carrefour markets voortgaat, zal met het aangekondigde akkoord het aantal Carrefour markets in België tussen nu en de zomer van 2013 op 448 gebracht kunnen worden.