#4 In juni 1994 rolde het allereerste nummer van Gondola Magazine van de persen. Vandaag zijn we 25 jaar en 247 nummers later, en nemen we de gelegenheid te baat voor een korte terugblik. Niet uit nostalgie, maar omdat we graag wilden nagaan of de onderwerpen die ons toen beroerden nu nog steeds actueel zijn. Klaar voor een kleine tijdreis naar de eerste exemplaren van ons blad? 

In de komende weken blikt hoofdredacteur Christophe Sancy terug op enkele opvallende gebeurtenissen die hem zijn bijgebleven tijdens het 25-jarige bestaan van Gondola. Nu is het de beurt aan Battard dat in Nederlandse handen terecht kwam.

In 1994 kwam Battard terecht in de Nederlandse Vendex Food Group. Het familiebedrijf uit Henegouwen timmerde ondertussen al sinds 1866 aan de weg. Vijf generaties later telde het 35 eigen supermarkten en 5 franchise stores, en leverde het aan een cliënteel van 450 zelfstandigen. Vier jaar later zou Vendex Food samensmelten met Unigro, en Laurus gaan vormen. Deze uit de fusie ontsproten groep zou in België niet alleen een aantal Battard- en Central Cash-winkels gaan uitbaten, maar ook leveren aan zelfstandigen die onder de vlaggen Spar en Eurospar voeren. Laurus kwam echter in moeilijkheden en zou in 2003 zijn Belgische aandelenportefeuille verkopen aan Colruyt, waardoor het aan de basis kwam te liggen van de huidige Retail Partners Colruyt Group.

25 jaar Gondola

Bent u benieuwd welke andere gebeurtenissen onze hoofdredacteur Christophe Sancy nog zijn bijgebleven? Lees dan snel het vorige deel uit onze serie!

Klik hier!
25 jaar Gondola