Van 17 tot 23 oktober organiseert Delhaize zijn 23

steinzamelactie ten voordele van de Voedselbanken. In 2012 zamelde Delhaize 540 ton voedingsmiddelen in, en dit jaar wil de retailer nog beter doen.

Meer dan 117.000 mensen in België kunnen zich geen geschikte en voedzame maaltijd veroorloven. De Voedselbanken strijden al 27 jaar tegen honger door ieder jaar tonnen voedsel te schenken aan liefdadigheidsinstellingen. Al 23 jaar lang organiseert Delhaize jaarlijks een grote voedselinzameling om de Voedselbanken te helpen een constante voedselvoorraad op te bouwen. Vorig jaar bracht de voedselinzameling 540 ton voedingsmiddelen op, of zo’n 373.818 maaltijden.

Dit jaar zal de voedselinzameling plaatsvinden van 17 oktober tot 23 oktober. Er worden waardebonnen gebruikt. Aan de kassa kunnen de Delhaize-klanten drie soorten giften doen: een ontbijt van € 1,50, een warme maaltijd van € 3 ofwel drie maaltijden (voedsel voor één persoon voor één dag) voor € 5. De Voedselbanken kunnen dankzij dit programma de goederen kiezen die het best overeenstemmen met de behoeftes van de minderbedeelden (melk, soep, babyvoeding, vis-, vlees- en groenteconserven enz.).