150 jaar Nestlé

Een acht meter hoge vork, die in het Meer van Genève is geplant, staat symbool voor de rol van Vevey, waar de wieg ligt van Nestlé, wereldleider in de voedingsindustrie. De vork dient ook als herkenningspunt voor het nabijgelegen Alimentarium, het interactieve museum van de Fondation Nestlé over alle facetten van onze voeding, zowel op fysiologisch, nutritioneel, praktisch als cultureel vlak. Naast dit museum, dat ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van Nestlé volledig werd gerenoveerd, telt Vevey voortaan nog een andere bijzondere attractie. Op de plaats waar de oprichter van Nestlé zijn eerste fabriek bouwde, is zopas Nest geopend, een verbazingwekkende ontdekkingsruimte waar het bedrijf bezoekers uitnodigt om tegelijk een reis te maken door zijn geschiedenis en een blik in de toekomst te werpen

De eerste Bio C'Bon van België

Eind mei ging de allereerste Belgische winkel van het Franse enseigne Bio C’Bon open. Enkele dagen later hadden we op de Charleroisesteenweg 18, op een steenworp van het Stefaniaplein, een afspraak met Mahaut de Lesquen, Directrice van Bio C’Bon Belgi., om meer te weten over deze nieuwkomer.

Supermarkten op de vastgoedbeurs

Goede locaties zijn moeilijk te vinden, zeker in een markt die wel eens verzadigd genoemd wordt. Dat de supermarktketens daarom een versnelling hoger schakelen in de zoektocht naar goede vastgoedopportuniteiten is logisch. Dat ze zich expliciet naar de vastgoedsector presenteren op een beurs, is nieuw. De organisatie van Realty trok dit jaar de grote supermarktketens aan en die gingen graag op die uitnodiging in. Wij vroegen waarom de verschillende retailers aanwezig waren op de beurs.

In dit artikel