Developed Records: 

Jean-Pierre Roelands; het interview

Bij Colruyt vindt een generatiewissel plaats. Jean-Pierre Roelands zette onlangs een stap opzij als commercieel directeur, maar blijft aan de slag als directeur winkelconcepten. In de praktijk zal hij echter vooral de overgang naar de nieuwe garde begeleiden. “De nieuwe generatie is klaar en ik ben content dat ik hen van achter de schermen kan coachen”, vertelt Roelands in een interview met Gondola verderop in dit magazine. We spreken met hem over het DNA van Colruyt, Boni Selection, zijn nieuwe en zijn oude functie.

Tom & Co maakt zich op voor de Franse markt

Tom & Co is reeds 22 jaar marktleider in ‘petfood’. De balans anno 2013? In België heeft deze bekende dierenspeciaalzaak maar liefst 136 winkels, waarvan het grootste deel wordt uitgebaat door franchisenemers. Daarnaast heeft Tom & Co twee winkels in Luxemburg en één in Frankrijk. Onze zuiderburen krijgen er binnenkort nog een bij, en na ons bezoek van vandaag zijn wij ervan overtuigd dat dat niet de laatste zal zijn.

Claude Boffa - interview

Het tweede academiejaar van het Executive Programme in Retail and Distribution Management, dat tot stand kwam door een samenwerking tussen Gondola en de Solvay Brussels School, is alweer achter de rug. De initiatiefnemers waren uiteraard heel benieuwd naar de evaluatie door de deelnemers.

Check-out: impulsief maar doordacht

De consument laat zich minder snel verleiden aan de kassa. En voor een keertje is het niet alleen de crisis die de impulsaankoop remt.

In dit artikel