Developed Records: 

Carrefour Belgium, onze retailer van het jaar

In dit laatste nummer van het jaar wijden wij traditiegetrouw onze cover aan de distributeur die we uitgeroepen hebben tot “retailer van het jaar”. Daarin hanteren wij op onze eigen bescheiden schaal een formule die Time Magazine uitvond in het jaar 1927. Op het voorblad van onze illustere confrater prijkt dit jaar paus Franciscus. We twijfelen er niet aan dat Gérard Lavinay deze vergelijking met de humor die de man eigen is zal weten te becommentariëren. Wat ons betreft zit er wel iets in: de CEO en zijn team hebben op hun manier voor mirakels gezorgd.

Drive.be: Carrefour start de motor

Carrefour heeft, op het nippertje, het gras voor de voeten van Groupe louis delhaize gemaaid, door op 20 november de allereerste Belgische drive in Oudergem te openen. Het zal zeker niet de laatste zijn, want Carrefour wil op termijn 50 drives installeren in ons land. Gondola was ter plekke en brengt voor u verslag uit.

Ontdek Wink, de eerste ‘drive only’-formule in België

Het zijn vruchtbare tijden voor de retailwatchers. De gebeurtenissen in de sector volgen elkaar in een razendsnel tempo op. Zo kwam er een nieuwe look ‘n’ feel voor Proxy en Colruyt, werden de markets van Carrefour in een ander kleedje gestoken en kwam diezelfde keten op de proppen met drive.be. En nu komt ook louis delhaize met een nieuwe formule op de proppen. Wink.be gaat namelijk nog een stapje verder: je kan er niet met de caddy winkelen, maar enkel je boodschappen afhalen met de auto.

In dit artikel