Colruyt-dochter Okay zet zijn expansie in ons land verder. De winkelketen opent deze week zijn 100ste Vlaamse winkel in het West-Vlaamse Loppem.

Op woensdag 4 januari opent de 100ste Vlaamse OKay-winkel zijn deuren in Loppem, een deelgemeente van het West-Vlaamse Zedelgem. Het gaat om een winkel van de nieuwe generatie. Net als andere nieuwe Okay-winkels heeft deze vestiging een moderne inrichting met onder andere een vernieuwde broodhoek en versmarkt en rechtopstaande diepvrieskasten.

Op termijn 180 winkels

Met de opening van Okay Loppem blijft de buurtwinkel van Colruyt Group zijn winkelpark in ons land uitbreiden. Sinds de opening van de eerste Okay in Ertvelde in 1998 opende de winkelketen jaarlijks gemiddeld 7 nieuwe winkels geopend. De komende jaren wil Colruyt dit ritme aanhouden. Op termijn ziet de groep een potentieel van 180 Okay-filialen in België. Dat wil zeggen dat Colruyt nog ruimte ziet voor een zestigtal extra Okay-winkels.

Naast de 100 Vlaamse winkels, telt Okay nog vestigingen in Wallonië (17) en Brussel (4). In totaal telt Okay momenteel meer dan 1.500 medewerkers.