In Mol-Rauw is een nieuwe Carrefour Express geopend in een pand waar voordien een Tecno-winkel gevestigd was. Het is de eerste van negen Tecno-winkels die Carrefour overneemt.

Begin dit jaar raakte bekend dat Carrefour Belgium negen vestigingen van de Kempische supermarktketen Tecno zou overnemen. De retailer liet toen al optekenen dat de superettes allemaal omgebouwd zouden worden tot franchisewinkels van Carrefour Express. “De winkels zullen één voor één overgaan in Carrefour Express, afhankelijk van hoe snel we franchisenemers vinden”, zei Carrefour-woordvoerder Baptiste van Outryve aan Gondola.

Bijna vijf maand later, gaat de eerste Tecno-winkel open onder de Carrefour-vlag in Mol-Rauw. De voormalige Tecno-superette aan de Kiezelweg 226 is voortaan een Carrefour Express, die uitgebaat wordt door franchisenemers Dirk D’Heere en Frank Schroyen.

De buurtwinkel heeft een winkeloppervlakte van zo’n 240 m² en zal zoals alle Express-winkels bovenop een basisassortiment voor de dagelijkse boodschappen ook snelle maaltijdoplossingen en diensten zoals bus- en telefoonkaartjes aanbieden. 

Rest volgt komende maanden

Wanneer de overige 8 Tecno-winkels onder het Carrefour-enseigne ondergebracht zullen worden, is nog niet duidelijk. “Dat hangt enerzijds af van hoe snel we de winkels kunnen ombouwen, en anderzijds van hoe snel we de nodige franchisenemers vinden”, zegt Baptiste van Outryve. 

Een specifieke timing is er nog niet, maar de Carrefour-woordvoerder zegt wel dat er al heel wat franchisenemers gevonden zijn en dat de overige heropeningen voor “de komende maanden” voorzien zijn.