Colruyt Group Academy opent zijn tiende en meteen ook grootste Belgische vestiging in Melle. Deelnemers kunnen er inspirerende workshops volgen rond uiteenlopende thema’s als de Griekse keuken, zwangerschapsyoga of ‘Start to DJ’. 

Op dinsdag 21 augustus opent Colruyt Group Academy een nieuwe vestiging in Melle. Het is de tiende locatie in België en de eerste in Oost-Vlaanderen. Met vier volledig uitgeruste keukens en vijf multifunctionele zalen is Melle meteen ook de grootste locatie tot nog toe. Particulieren en groepen kunnen er inspirerende workshops volgen rond uiteenlopende thema’s als de Griekse keuken, zwangerschapsyoga of ‘Start to DJ’.

Oost-Vlaanderen

Colruyt Group Academy wil met zijn ruim aanbod workshops oplossingen en inspiratie aanbieden voor het dagelijkse leven, en zowel jonge als oudere deelnemers aanzetten om te ontmoeten, te ontdekken en te ondernemen. Colruyt Group Academy heeft de ambitie om in elke provincie aanwezig te zijn en opent nu zijn eerste vestiging in Oost-Vlaanderen. De nieuwe Academy bevindt zich op de Brusselsesteenweg, mooi omringd door de E40, E17 en Ring rond Gent (R4) en op 20 minuten stappen van de treinstations van Melle en Merelbeke.

“Het is de tiende Academy in het rijtje, na Grimbergen, Leuven, Hasselt, Namen, Bergen, Luik, Ukkel en twee in Halle. In het voorjaar van 2019 opent nog een nieuwe vestiging in Kortrijk. In totaal beschikken we dan over een ruim aantal keukens en zalen verspreid over het land”, zegt directeur Eric Vanophalvens.

Grootste Academy

De Academy in Melle is een volledig nieuw gebouw met twee verdiepingen van elk 666m². In de vier keukens en vijf zalen is er plaats voor meer dan 200 deelnemers. Ze kunnen ook van de buitenlucht genieten op drie grote terrassen en in de tuin. De grote glaspartijen, ruime inkomhal en open trap zorgen voor veel lichtinval en ruimtegevoel. De gelijmde gevelsteen, houten bekleding en ingewerkte regenpijpen geven het gebouw een moderne look. Zoals bij alle duurzame bouwprojecten van Colruyt Group werden er ook hier een aantal milieuvriendelijke technieken geïnstalleerd, zoals warmterecuperatie, propaankoeling en hergebruik van regenwater voor de toiletten en buitenkraantjes.

Workshops voor jong en oud

Particulieren en bedrijven (teambuildings) kunnen bij Colruyt Group Academy terecht voor een uitgebreide keuze aan workshops. Voor kinderen is er bijvoorbeeld ‘Start to DJ’, goochelen, ‘Koken is kinderspel’ of make-up time. Ook de verjaardagsfeestjes die Colruyt Group Academy sinds kort organiseert, zijn volges de groep een groot succes. Volwassenen kunnen dan weer kiezen voor onder meer kookworkshops en naaiateliers, maar krijgen er bijvoorbeeld ook tips om zelf schoonmaakmiddelen te maken en technieken om je baby te dragen.