Bol.com breidt sameday bezorging uit

Bol.com heeft de uiterste besteltijd voor de dienst ‘Vandaag Bezorgd’ in Nederland met twee uur opgerekt. Vanaf nu geldt ‘voor 14 uur besteld, vandaag nog in huis’. Dat maakt online winkelen tijdens de lunch mogelijk. Deze dienst – gratis voor de Select-leden van de webwinkel - wordt in België nog niet aangeboden.

 

De dienst Vandaag Bezorgd van bol.com bestaat in Nederland al sinds oktober 2016. Bestellingen voor 12 uur geplaatst, worden nog dezelfde dag tussen 18 uur en 22 uur door PostNL geleverd. Een uiterlijke besteltijd van 12 uur is echter net voor de lunch, het ideale moment om overdag online te winkelen. Daarom wordt deze aangepast naar 14 uur.

 

Vandaag Bezorgd is gratis voor leden van bol.com Select. De kosten voor klanten die geen Select-lid zijn, zijn 3,49 euro per bestelling.

 

Voor de bezorging van bestellingen die tussen 12 uur en 14 uur worden geplaatst en nog dezelfde dag worden bezorgd, moet bol.com een extra logistieke partner inzetten, Red je Pakketje. Dat bedrijf is een specialist in bezorging op dezelfde dag.

 

350.000 artikelen

 

Vandaag Bezorgd geldt voor de 350.000 meest bestelde artikelen bij bol.com, in de winkel te herkennen aan het ‘Select’-label. Volgens Huub Vermeulen, algemeen directeur van bol.com, is deze dienst sinds de introductie een succes. “We zien namelijk dat de klantentevredenheid enorm toeneemt wanneer men gebruik maakt van deze service. Met de verkorte levertijd kunnen onze klanten vanaf nu tijdens de lunch iets bestellen en dat bij het diner al in huis hebben”, zegt hij.

 

Populaire artikelen die vaak via Vandaag Bezorgd worden besteld zijn de Google Chromecast, gamecontrollers, bol.com cadeaukaarten... en condooms en glijmiddel.

 

België

 

De dienst bestaat nog niet in België. “Wij streven ernaar om Vandaag Bezorgd ook zo snel mogelijk beschikbaar te stellen voor de Belgische klanten”, zegt een woordvoerster.

 

In België bestaat de dienst ‘Vandaag Ophalen’ wel al, weliswaar beperkt tot Antwerpen en omstreken. Met deze dienst kunnen klanten bestellingen die ze (op werkdagen) voor 12 uur plaatsen, dezelfde dag vanaf 17 uur ophalen bij een van de circa 900 bol.com afhaalpunten bij Albert Heijn. In en rond Antwerpen gaat het om zeven winkels. Ook voor deze dienst wordt een beroep gedaan op PostNL als vervoerder.

 

Auteur: 

philippe.vandooren

categorie: 

Laatste productlanceringen