Colruyt zet in op stille vrachtwagens

Vanaf volgend jaar hoopt Colruyt van zes uur 's morgens tot 23 uur 's avonds te kunnen leveren. Hiervoor moet de keten aan enkele voorwaarden voldoen volgens de nieuwe regelgeving van Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V). 

 

Om de filelast op de Belgische wegen te verkleinen, heeft Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V)  na twee proefprojecten beslist om de leveringsuren van vrachtwagens uit te breiden vanaf 6 uur 's morgens tot 23 uur 's avonds. Daardoor konden supermarkten niet alleen vlotter bereikt worden, maar kwamen er ook minder schadelijke stoffen in de lucht omdat de vrachtwagens minder lang stil moesten staan in files.

 

Om leveringen vroeg in de ochtend en laat op de avond mogelijk te maken moest de Vlaamse regering haar geluidsnormen aanpassen. Aan die leveringen hangen voorwaarden vast. De vrachtwagens in kwestie moeten met geluidsarm materiaal rijden en ook de laad- en loskades van de winkels moeten aan bepaalde geluidsnormen voldoen. Colruyt investeerde al 3,5 miljoen euro in geluidsarme materialen. Daarenboven biedt de keten het opleidingen aan waar chauffeurs konden leren hoe ze zo stil mogelijk hun werk kunnen doen. Op die manier hoopt Colruyt volgend jaar al met de stille leveringen te kunnen beginnen.

 

 

Auteur: 

Coralie Gilissen

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen