Er is geen overnemer gevonden voor de overblijvende winkels van de noodlijdende ketens McGregor en Gaastra. De tien kledingwinkels zijn woensdag failliet verklaard en sluiten definitief de deuren.

Begin deze week werden 13 van de 23 Belgische winkels van kledingketens McGregor en Gaastra van het faillissement gered. Zes winkels maken een doorstart van bij Donniger Fashion Group, de nieuwe naam van het doorgestarte moederbedrijf van de ketens. De overige zeven winkels komen in handen van Fashion Matters, een bedrijf van Andy Verbauwhede, de West-Vlaamse zakenman achter taxibedrijf V-Tax.

Om de overblijvende 10 kledingwinkels van het faillissement te redden, moest ook voor hen nog een overnemer gevonden worden. Dat is echter niet gelukt, bleek afgelopen woensdag. De vakbonden en de ondernemingsraad kregen woensdagnamiddag toen te horen dat de winkels in kwestie failliet verklaard zijn. 

De 10 winkels sluiten hiermee definitief de deuren, waardoor meer dan 50 jobs dreigen verloren te gaan. Een curator is al aangesteld om de drie overkoepelende vennootschappen te vereffenen.

In maart raakte bekend dat de winkels van Gaastra en McGregor beschermd werden tegen hun schuldeisers. De winkelketens hadden het naar eigen zeggen moeilijk door de opkomst van online winkelen. 

 De verkoop heeft geen betrekking op de groothandelactiviteiten van beide merken via Galeria Inno, multimerkenwinkels en franchises.

(foto: Moyersoen.be)