Vandaag opende in Gent een vegan straat, met als centraal punt een delicatessen-pop-up shop waar zo’n 20 lokale vegan merken aan deelnemen. Achter de winkel zit WildWestLand, het nieuwe plantaardige kaasmerk dat naar België komt.

Naar aanleiding van de Try Vegan-maand opent in Gent de eerste ‘Fromancerie’ de deuren, een vegan delicatessen-pop-up shop waar zo’n 20-tal lokale vegan merken zullen aanwezig zijn. Achter de shop zit WildWestLand, het nieuwe plantaardige kaasmerk van de makers van Old Amsterdam en de oprichters van De Vegetarische Slager. Zij brengen romige vegankazen die volgens de makers niet van koemelkkaas te onderscheiden is. Jaap Korteweg, CEO van  Those Vegan Cowboys en mede-oprichter WildWestLand: “Overal ter wereld, ook in België, zie je nu de belangstelling voor plantaardig eten groeien. Maar kaas blijft voor veel mensen moeilijk. Dat was voor ons niet anders. We willen met WildWestLand alleen producten aanbieden die je echt dezelfde smaaksensatie geven. We richten ons puur op de kaasliefhebber die duurzaam wil eten.” De pop-upwinkel komt er in de Brugsepoortstraat, waar verder ook winkeltjes komen in de stijl van de merken die in de Fromancerie te vinden zijn. Ook nemen ondernemers in de straat vegan specialiteiten in hun aanbod op. In de pop-up shop zijn allerlei producten te proeven, waaronder enkele nieuwe varianten van WildWestLand en er zijn pakketten verkrijgbaar met uitgekiende combinaties van vegan producten voor lunch, diner, drank alsook een aantrekkelijk geprijsd studentenpakket. De pop-up shop is de hele maand november open en valt daarmee samen met Try Vegan maand. Deelnemers aan dat initiatief ontvangen gratis een starterskit, weekmenu’s met recepten, boodschappenlijstjes en tips om makkelijk meer plantaardig te eten.